2017-12-08 12:49:07• hírek • Kocsis Zoltán

Barátság az óvári és a szamoskrassói általános iskolák között

Érdekes kezdeményezést indított útjára két Szatmár megyei oktatási intézmény, az Óvári Általános Iskola és a Szamoskrassói Bem József Általános Iskola: magyartanárjaik révén partnerségi kapcsolatot építettek ki. Ebből nem maradhattak ki természetesen a diákok sem.

Az együttműködés első mozzanataként Vas Edith vezetésével Szamoskrassóra látogatottak az óvári hetedik osztály diákjai, ahol Árva-Erdei Erika ötödikesei látták őket vendégül. A találkozás az ismerkedésről, a tapasztalatcseréről, a baráti kapcsolatok kialakításáról szólt.

„A vendéglátás kifogástalan volt mindenki számára, amely barátságháló-szövéssel kezdődött majd az iskola bemutatásával folytatódott, a község falvairól is hallhattunk röviden, viszont irodalmi műsorral is kedveskedtek.  Az irodalmi műsor összeállításából az iskola névadójáról is hallhattunk, megtudhattuk, hogy Bem József hogyan is kapcsolódik Szamoskrassóhoz, majd a Falumúzeumban népművészeti tárlatot tekinthettünk meg. Mindkét iskola diákjai sajnálták, hogy hamar elröppent a közösen eltöltött idő, de ennek ellenére is barátságok kezdetének lehettek részesei. Tervek szerint a baráti kapcsolat kezdete a második félévben folytatódik, amikor az Óvári Általános Iskola várja vissza barátait!”, szögezte le Vas Edith.

A jelenlegi partnerkapcsolat egyéves tervezésre alapszik, a 2017-2018-as tanévre szól. Amennyiben a tapasztalt lelkesedés és a lehetőségek is adottak lesznek, akkor folytatódhat a kapcsolatépítés más célkitűzésekkel, hosszabb távlatokban is, tette hozzá Vas.  

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: